wat is salsa?

wat is salsa?

Salsa betekent toch saus?
Klopt! De dans is vernoemd naar een tomatensaus in Cuba.
Er zijn verschillende salsa-stijlen, zoals de LA-stijl, New York Stijl of Atiempo. Het onderscheid heeft te maken met het ritme en de tel waarop je begint.

Salsa is een wereldwijd bekende en geliefde muziek- en dansstijl die is ontstaan in Cuba uit de Cubaanse Son en zich verder heeft ontwikkeld in het Caribisch gebied, Latijns-Amerika en Noord-Amerika. Salsa is een mix van verschillende muziekstijlen.

Salsa is niet gebonden aan leeftijd. Jonge en oude mensen genieten van deze dans. Tijdens de les word je begeleid van de allereerste basispassen tot heerlijk dansen op Cubaanse salsa-muziek. Als je de basis van de Cubaanse salsa onder de knie hebt, kun je overal ter wereld salsadansen.

Tijdens het basis Salsa dansen leer je ook Bachata dansen en Merengue stijl.

dansstijlen

Bachata is een muziekgenre en dans uit de Dominicaanse Republiek. Er zijn verschillende stijlen binnen Bachata ontstaan: de Bachata Dominicana, de Bachata Moderna en de Bachata Sensual.

De muziek wordt in een vierkwartsmaat gespeeld, waarbij de gitaar een belangrijke rol speelt. Tegenwoordig wordt Bachata vaak gemixt met R&B, pop en reggaeton. Er zijn verschillende manieren om Bachata te dansen. In Nederland zijn de Dominicaanse Bachata (Authentica) en de Bachata Moderna de populairste stijlen. Bij Baila Bel Air wordt een mix van stijlen gegeven.

Merengue is de vrolijkste en makkelijkst dansbare vorm van de Latijns-Amerikaanse muziek. Het is een dans in een snelle vierkwartsmaat, waarbij de heupen een grote rol spelen. De merengue, die normaal gesproken met partner gedanst wordt, is relatief makkelijk aan te leren.

Over de oorsprong van de merengue bestaan veel verschillende theorieën, maar wat zeker is dat de muziek ontstaan is in de Dominicaanse Republiek en een samensmelting is van de muziek van de zwarte bevolking en muziek uit de westerse wereld.

Voor Salsa solo heb je geen danspartner nodig! Alle salsastijlen kun je zowel in duo’s als solo uitvoeren! Er bestaan veel verschillende choreografieën en deze leer je zeker met dit cursus. Wil je niet meedoen aan groepslessen en één op één privé Salsa danslessen nemen? Neem hiervoor contact met mij op.

5 reden om latin dansen te doen

foto galerij